Δράσεις Μελών

Δράσεις Μελών

Παγκόσμια Πεζοπορία της Roche Hellas για τα Παιδιά – Κοινωνία

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται από το 2003 με τη συμμετοχή όλων των θυγατρικών της Roche διεθνώς, έχει συμβολική και πρακτική αξία, υπενθυμίζοντας αφενός την ανάγκη για υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών που στερούνται πόρους, αφετέρου γιατί εκτός της πεζοπορίας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά που αξιοποιούνται για την υποστήριξη συναφών δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 11,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία έχουν διατεθεί για την ενίσχυση κέντρων υποστήριξης ημερήσιας φροντίδας για ορφανά παιδιά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Μαλάουι αλλά και για την υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων για τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου.

Το διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης του Μαλάουι αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση της Roche και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για τα παιδιά που ζουν μέσα σε συνθήκες φτώχιας, στερούμενα τροφής, στέγης και εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με την UNICEF Ελβετίας και τον φορέα ECPP (European Coalition of Positive People), η Roche έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 17.000 ορφανά παιδιά στο Μαλάουι, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης που θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σε τοπικό επίπεδο η Roche Hellas προσφέρει κάθε χρόνο ένα ποσοστό του συνολικού ποσού που συγκεντρώνει σε διάφορους κοινωφελείς οργανισμούς. Από το 2012 ενισχύουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο