Διαβητολογική Πλατφόρμα ΣΦΕΕ

Διαβητολογική Πλατφόρμα ΣΦΕΕ

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Μέσω της έρευνας, της καλύτερης διαχείρισης και της συνεργασίας, #Συνεχίζουμε μέχρι να νικηθεί ο διαβήτης.

 


 

Διαβήτης: η σιωπηλή πανδημία υγείας στην Ευρώπη

Ο διαβήτης είναι μια εξαιρετικά διαδεδομένη κατάσταση που συχνά αντιμετωπίζεται ελλιπώς και υποτιμάται. Είναι μια αμείλικτη ασθένεια που έχει τεράστιο σωματικό και συναισθηματικό τίμημα. Για τα άτομα με διαβήτη, η αυτοδιαχείριση της νόσου αποτελεί ευθύνη πλήρους απασχόλησης και δέσμευση που αλλάζει τη ζωή, ωστόσο οι ασθενείς με διαβήτη είναι συνήθως σε θέση να δουν έναν επαγγελματία υγείας μόνο για λίγα λεπτά, έως και τέσσερις φορές το χρόνο. Για τον υπόλοιπο χρόνο, τα άτομα αυτά είναι μόνα τους.

Το όραμά μας και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι ασθενείς με διαβήτη θα διαγιγνώσκονται νωρίτερα και θα τους παρέχονται τα κατάλληλα εργαλεία και η κατάλληλη εκπαίδευση για την αποτελεσματική αυτοδιαχείριση, ώστε όλοι οι ασθενείς με διαβήτη να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Γι’ αυτό, εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ ενώθηκαν δημιουργώντας την Πλατφόρμα για τον Διαβήτη του ΣΦΕΕ. Ως βιομηχανία, δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τη διάγνωση και τη διαχείριση του διαβήτη και να επικεντρωθούμε στην παροχή καλύτερης και ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης για άτομα που ζουν με διαβήτη διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβασή τους σε νέες και καινοτόμες θεραπείες.

 

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΆΓΝΩΣΗ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και η ορθή διαχείριση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών, να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της υγείας και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόληψη, τη διαχείριση και την καλύτερη φροντίδα του διαβήτη στην ΕΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη» τον Νοέμβριο του 2022 καταδεικνύει την αναγκαιότητα να δράσουμε άμεσα. Η καθυστερημένη διάγνωση και πρόσβαση σε κατάλληλη περίθαλψη συμβάλλουν σε χειρότερα αποτελέσματα υγείας και αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών για τους ασθενείς με διαβήτη, αυξάνοντας αναπόφευκτα το κόστος υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον. Η επιστήμη είναι σαφής: ο έγκαιρος προσυμπτωματικός έλεγχος και η κατάλληλη παρακολούθηση πρέπει να αποτελούν κρίσιμες συνιστώσες των πολιτικών για τον διαβήτη.

 

 

Στην Ελλάδα, ο επιπολασμός του διαβήτη αγγίζει το 11,9%, σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης, 9,2%.

Η Πλατφόρμα για τον Διαβήτη του ΣΦΕΕ  έχει ως προτεραιότητα την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την πρόληψη, την διαχείριση και την αντιμετώπιση του διαβήτη, μέσα από την συνεργασία και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με την νόσο.

Το κείμενο πολιτικής «ΣΦΕΕ ΔΙΑΒΗΤΗΣ», που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το London School of Economics, έχει ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας αναφορικά με το διαβήτη, καθιστώντας τον εθνική προτεραιότητα υγείας.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο